Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
3:40 pm

MEDICINSKA ANOMALIJA Beba rođena s dva penisa, bez anusa

Piše A. A.

Medicinska anomalija utvrđena je kod bebe nedavno rođene u Pakistanu – s dva penisa ‘normalnog oblika’ i bez anusa. Riječ je, čini se, o difaliji, stanju koje pogađa jednu od šest milijuna beba. 

Još je nejasno kako nastaje difalija. Nema poznatih pojedinačnih čimbenika rizika, piše Daily Mail

Nevjerojatno čudno zdravstveno stanje bilo je tema i u medicinskom časopisu koji je primijetio da je jedan penis duži od drugog i da oba mogu mokriti. Kirurzi su ostavila oba penisa netaknuta iako je nejasno zašto. Također su napravili otvor kolonoskopijom kako bi dječak mogao isprazniti crijeva.

‘Veća složenost i smrtnost povezani su s difalijom zbog popratnih anomalija urogenitalnog i gastrointestinalnog sustava’, piše također u časopisu, prenosi Net.hr

Samo je 100 slučajeva difalije zabilježeno u ljudskoj povijesti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)