Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:41 pm

Tri zanimljivosti koje sličice pričaju

Piše B. D.

Putovanje u Švicarsku i Francusku pomalo spremamo u ladicu povijesti, a od niza fotografija koje smo snimili, a nisu vezane uz nogomet i Ligu prvaka mladih, odlučili smo oh izdvojiti nekoliko. Evo tri pričice koje bi mogle biti zanimljive i našim čitateljima.

1. Sjedalice u Vievexu

Lijep švicarski gradić od 20.000 stanovnika, poznat i po tome što je u njemu 25 godina živio popularni Charlie Chaplin, nudi prekrasnu šetnicu uz jezero i pogled na planine pokrivene snijegom. E, sad, za bolji užitak su tik uz obalu postavljene bijele sjedalice, koje smo prepoznali kao instalaciju koja bi sto posto kod nas izazvala brojne polemike. Zanimljivo i lijepo ili ne, pitanje je sad.

2. Poruka posjetiteljima puba u neposrednoj blizini katedrale

U neposrednoj blizini Katedrale sv. Ivana Krstitelja, u srcu Lyona, nalazi se irski pub. I baš danas, dok opet čitamo o temi mogu li se malo upristojiti stišati turisti po Dioklecijanovoj palači, sjetili smo se njihove velike poruke u izlogu – molimo poštujte susjede i začepite!

3. Išaran spomenik Luju XIV.


Da će baš u srcu trećeg najvećeg grada u Francuskoj biti išaran spomenik Luju XIV, ni tome se nismo nadali. Trenutno je ograđen, ali u onom vidljivom dijelu je ‘dobio svoje’. Šaranje spomenika dogodi se s vremena na vrijeme i u Splitu, a, kako vidimo, ni na Zapadu nije ništa bolje.  


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)