Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:30 am

MOGUĆ RIZIK PO ZDRAVLJE Sjemenke se povlače iz prodaje

Piše A. A.

Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu Nutrigold organskih sjemenka lana. Postoji mogućnost da sadrži alergen gorušice. 

Riječ je o proizvodu u pakiranju od 500 grama: LOT 2022-173 s naznakom ‘najbolje upotrijebiti do 30. 3. 2024.’ i  LOT 2022-591 s naznakom ‘najbolje upotrijebiti do 30. 10. 2024.’ Dobavljač je DO-IT Food ingredients BV, Barneveld, Nizozemska, a na tržište ga stavlja Galleria Internazionale d.o.o., Zagreb.

‘S obzirom da nije označen alergen gorušica, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja’, stoji na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. 

Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim poda

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)