Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:35 pm

12. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Piše N.M.

Nakon tri pandemijske godine te uoči još jedne turističke sezone i prilike da  turistička ponuda ponovno zasja, u Skradinu će se održati 12. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije, koji će svoja vrata otvoriti na ulazu u Nacionalni park Krka 30. travnja 2023. 

‘Uz našu županiju, na ovogodišnjem će Sajmu Međimurska županija kao županija partner obogatiti ovu manifestaciju i predstaviti bogatu tradiciju proizvodnje i pripreme različitih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s posebnom kvalitetom, od meda i drugih pčelinjih proizvoda te mesa z tiblice, bučinog ulja, sireva do vrhunskog vina. Predstavit će i dio svoje bogate kulturne baštine, poput etnoblaga, ali i svoj turistički potencijal koji je Međimursku županiju učinio prvom regijom u Hrvatskoj nositeljicom oznake Green Destination za održivi turistički koncept’, poručuju iz Šibensko-kninske županije.

Na Sajmu će se predstaviti više od 120 izlagača, a svečano otvorenje Sajma biti će u nedjelju, 30. travnja u 11 sati u dvorani Kulturnog centra Grada Skradina. 

Sajam je prodajnog karaktera s ciljem promocije i poticanja svijesti o kvaliteti tradicionalnog hrvatskog proizvoda, uz naglašenu važnost isticanja kvalitete i potencijala domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

‘Pozivamo  vas da nam se pridružite na 12. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije i prepustite čarima agroturizma, čuvara gastronomske tradicije, uživajući u raznim delicijama. Odvojite malo vremena kako biste doživjeli jedinstvenu eno i gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih ova zemlja pruža, pripremljenih s ljubavlju agroturizama’, poručuju organizatori. 

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Uz Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije i Razvojnog inovacijskog centra AluTech, u pripremi Sajma kao suorganizatori su sudjelovali: Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Šibenik. 

Sponzori Sajma su: Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Nacionalni park Krka, Hrvatska poštanska banka, Zdravstvena ustanova Ljekarna Šibenik te Ceste Šibenik.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)