Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
7:57 pm

BESPRAVNA IZGRADNJA U VRUJI Rušit će se sedam Latkovićevih objekata

Piše N.M.

Pristupna cesta, AB zidovi, vodosprema i jacuzzi, ali i dogradnja, betonska obala te lukobran. Sedam je to objekata koji se trebaju rušiti u Vrulji (ili Vruji), procjena je Državnog inspektorata (DIRH) da bi taj posao u uvali između Omiša i Makarske mogao koštati 283 tisuće eura, javlja Večernji list. Još u veljači, kao što je objavljeno u Premiumu Večernjeg lista, započeli su s traženjem firme koja bi samo rušenje mogla i obaviti.

A kad bi bageri zaista fizički mogli put Vrulje? Najvjerojatnije prije ljeta, iako bi se situacija potencijalno mogla i zakomplicirati. 

Dakle, u veljači DIRH raspisuje natječaj za rušenje u Vrulji, a postupak se odmah oteže jer na njega je pristigla žalba, i to od tvrtke Point Split, iza koje stoji Splićanka u vlasništvu poduzetnika Stipe Latkovića. A Latković je upravo taj koji je i gradio bespravne objekte, što je zaključila i Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), kad mu je žalbu i odbila.

– U konkretnom slučaju, iz činjeničnih utvrđenja neupitno proizlazi da je žalitelj investitor nezakonito izgrađenih građevina koje su predmet uklanjanja u ovom postupku javne nabave i kojemu se rješenjima građevinskih inspektora naređuje uklanjanje nezakonito izgrađenih građevina te ga se upozorava da će se izvršenje rješenja provesti putem treće osobe na njegovu odgovornost i trošak, ako ne postupi po naredbi iz rješenja – kako, ‘zbog nedostatka pravnog interesa’, odbijaju žalbu tvrtke Point iz Splita, pojasnili su u DKOM-u.

Sam natječaj konačno je priveden kraju, odnosno na njegu su stigle tri ponude; svoje strojeve u Vrulju poslati mogu Innecto iz Sinja, Završni radovi Krešo iz Krapinskih toplica te TGT-Adriatik iz Pule, a konačnu odluku o odabiru DIRH tek treba donijeti. Javno otvaranje samih ponuda, od kojih je najjeftinija TGT-Adriatikova od gotovo 255 tisuća eura bilo je početkom travnja, a još deset dana imali su potencijali žalitelji da na njih daju prigovor. Prigovorio nije nitko, ali Latković još ima pravo žaliti se Visokom upravnom sudu na odluku DKOM-a kojom se odbija njegova žalba.

Donesena je ona 20. ožujka, a žalba se sudu može uložiti u roku od 30 dana od isteka osmog dana od dana javne objave rješenja. Ili, Latković je 20. ožujka dobio 38 dana da se Visokom upravnom sudu požali što je DKOM odbio njegovu žalbu. Kad rok prođe i ukoliko postupak zaista ne ode na sud, DIRH može objaviti koju je tvrtku za rušenje odabrao. Ali i na odluku o odabiru može se uložiti žalba DKOM-u. Rok za to obično je deset dana, tako da bi se odluka DIRH-a o odabranoj tvrtci, pod uvjetom da apsolutno sve prođe bez problema (čitaj žalbi) očekivati mogla za otprilike mjesec dana, piše Večernji list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)