Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:17 pm

Održan prvi Krčić Trail

Piše N.M.

Uspješno je održan prvi Krčić Trail – prva utrka u organizaciji Atletskog kluba Knin, a sudionike je vodila najljepšom prirodom Knina i okolice.

U subotu, 22. travnja na Dan planeta Zemlje, u Kninu se okupilo više od 300 sudionika i navijača iz čitave Hrvatske. Sudionici su se natjecali u tri discipline – zelena staza 13.2km, plava staza 20.8km i narančasta staza 36km.

Sve tri discipline imale su start i cilj pokraj najatraktivnijeg lokaliteta u gradu – slapa Krčić ispod kojeg izvire rijeka Krka. Rute su vodile trkače i hodače vidikovcima s kojih se pruža pogled na Burumska jezera, grad Knin, Kninsku tvrđavu, Prominu, najviši vrh Hrvatske – Dinaru, šumskim putevima i makadamima Pliskova i Polače, vidikovcima na izvor rijeke Krčić, Napoleonovom cestom, kanjonom rijeke Krčić te uz druge slapove rijeke Krčić.

Partneri događaja su Grad Knin, Turistička zajednica Grada Knina, Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Općina Biskupija, Pučko otvoreno učilište – Knin, Cetina, Kninski muzej i Kninsko pivo.

Nagrade pobjednicima osigurali su Kninsko pivo, Vinarija Burnum, Prirodna kozmetika Viktoria, Restoran Tvrđava i Jako sport.

Ovaj događaj je potvrda kninskog outdoor potencijala, budući da grad ima prirodne preduvjete sa 7 rijeka koje teku kroz njega i 9 planina koje ga okružuju. Oko grada postoji 13 obilježenih pješačko – biciklističkih staza, u ponudi su kajak ture rijekom Krkom, Jeep safari ture na Dinaru, Prominu, izvor Cetine, quad i buggy ture.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)