Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:53 pm

TRKAČKA AVANTURA Uskoro Ultra Trail Dinarides, donosimo detalje

Piše A. M.

Park prirode Dinara sve je omiljenije odredište za mnoge, a od 26. do 28. svibnja privući će zaljubljenike kako u prirodu tako i u adrenalin. Tada će se, naime, održati Ultra Trail Dinarides. 

Riječ je o utrci u pet kategorija: King’s race – 161 kilometar, Knight’s race – 81 kilometar, UTD marathon – 42 kilometra, Initiation race – 18 kilometara te Family race – 10 kilometara.

‘Svaka kategorija donosi jedinstvene izazove uz predivne pejzaže koji će vas ostaviti bez daha. Sudionici će prolaziti kroz različite terene poput šumskih staza, travnatih visoravni, predivnih vidika uz izvor i rijeku Cetinu dok će se na vrhuncu utrke uzdizati do planinskih vrhova – Dinare, Troglava, Kamešnice, Visoke – odakle će im se pružati nezaboravni pogledi.

Staze su različitih duljina i različitih težina, stoga svatko može pronaći nešto za sebe. Ako ste iskusni trkač, staze na Ultra trail Dinarides pružit će vam izazov kojem se nećete moći oduprijeti. Ako ste trkač početnik, ovo je idealna prilika da se okušate u svojoj prvoj trail utrci. Šetači i nordijski hodači također mogu uživati u prekrasnom krajoliku. Obitelji s djecom mogu pak uživati u laganim šetnjama i izletima. Ujedno će volonteri imati priliku upoznati nove ljude, pomoći u organizaciji i pružiti podršku sudionicima u svim fazama utrke’, istaknuli su organizatori.

Naglasili su i kako su ove godine osigurali novčane nagrade za natjecatelje. Iznosi su u rasponu od 100 do 500 eura, ovisno o kategoriji i osvojenom mjestu. 

‘Ima i nekih iznenađenja za sudionike, naročito ove od 10 i 20 km, ali to nećemo otkrivati. Možemo samo reći da nitko neće otići praznih ruku’, također su naveli. 

Prijave kako natjecatelja tako i volontera vrše se preko službene stranice utrke www.ultratraildinarides.com. Ondje se, ali i na njenoj Facebook stranici te Instagram profilu, mogu pronaći i sve dodatne informacije. 

‘Obećavamo vam ipunjavajuće iskustvo kao i priliku da budete dio uzbudljive i živahne zajednice. Stoga, ne čekajte, pridružite se Ultra trail Dinarides utrci i iskusite prirodu na potpuno novi način. Bez obzira na to jeste li iskusni trkač, početnik, šetač ili volonter, ova utrka je za vas! Vidimo se na startu’, poručili su organizatori. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)