Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:57 am

Ronaldu prijeti uhićenje i izgon iz Saudijske Arabije!

Piše A.T.

U derbiju 25. kola saudijskog prvenstva, Al Nassr Cristiana Ronalda i hrvatskog trenera Dinka Jeličića je izgubio na gostovanju kod Al Hilala 0:2. Veliki je to posrtaj za Al Nassr u borbi za titulu, budući da sada Al Ittihad ima tri boda i utakmicu manje u odnosu na njih šest kola prije kraja. 

No zahvaljujući ponašanju Cristiana Ronalda, borba za titulu je u potpunosti pala u drugi plan. Ronaldo je prvo u 11. minuti šokirao nevjerojatno bezdušnom reakcijom na to što mu se suigrač onesvijestio. Onda je u 57. minuti nevjerojatno grubo srušio protivnika, za što mu je engleski sudac Michael Oliver dao žuti karton. Zatim je izlazeći s terena na provokativno skandiranje suparničkih navijača ‘Messi, Messi’ reagirao tako da se gledajući prema njima uhvatio za genitalije. Ronaldovo hvatanje za genitalije užasnulo je Saudijce, ali i natjeralo na konkretne mjere. Njih je poduzela Nouf bin Ahmed, ugledna pravnica svjetskog glasa. Profesorica na Sveučilištu u Ženevi, savjetnica u međunarodnim sporovima i arbitar službi UN-a, objavila je na Twitteru da će saudijskom Državnom tužiteljstvu podnijeti kaznenu prijavu. Točnije, zahtjev za uhićenjem i deportacijom Cristiana Ronalda.

 – Njegov postupak hvatanja za genitalije je kazneno djelo javne nepristojnosti, koje ako ga počini strani državljanin, za sobom povlači uhićenje i protjerivanje. Uopće ne pratim sport. Čak i ako su navijači Al Hilala provocirali Cristiana, on nije smio tako reagirati. Njegov postupak je zločin. – izjavila je pravnica.

 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)