Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
4:11 pm

MEĐUNARODNA REGATA Odlični rezultati HVK-a Mornar na Croatia openu 2023.

Piše A. A.

Na Jarunu je 15. i 16. travnja po kišovitom i vjetrovitom vremenu održana 39. Međunarodna regata Croatia open 2023. 

Sudjelovale su veslačice i veslači iz Češke, Italije, Mađarske, Moldavije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Turske i Hrvatske, ukupno više od 300 posada. Za HVK Mornar nastupili su seniori Roko Bošković i Bartol Bućan, seniorke Lea i Nina Farac te juniori Teo Drašković i Jani Matošić.

Prvog dana natjecanja u kategoriji mlađi seniora u disciplini samac Roko Bošković osvojio je odlično 2. mjesto u konkurenciji od 25 veslača, a Bartol Bućan 12. mjesto. Također odličan rezultat ostvarili su juniori Teo Drašković i Jani Matošić u disciplini dvojac na pariće koji su osvojili 3.mjesto u konkurenciji od 18 posada, dok je Lea Farac u samcu osvojila 4. mjesto u kategoriji seniorki, a Nina Farac 5.mjesto u kategoriji mlađe seniorke.

Drugog dana natjecanja odličan rezultat ostvarila je kombinirana posada HVK Mornar i HVK Gusar u sastavu Roko Bošković i Karlo Borković u disciplini dvojac na pariće seniori. Osvojili su 3.mjesto iza aktualnih olimpijski pobjednika braće Sinković na prvom mjestu te reprezentativne posade braće Lončarić na drugom mjestu. Juniori Teo Drašković i Jani Matošić u disciplini dvojac na pariće osvojili su 11. mjesto, u disciplini samac seniori Bartol Bućan 13. mjesto, a sestre Lea i Nina Farac 5.mjesto u disciplini dvojac na pariće seniorke.

Mornarevcima je sljedeća regata prvenstvo RH za seniore i veterane također na Jarunu u Zagrebu. Održat će se 22. – 23. travnja. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)