Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:35 pm

Konferencijska liga: Milićev Lech bio nadomak senzacije, ali ipak ispao

Piše A.T.

Odigrani su uzvratni susreti četvrtfinala Konferencijske lige.

AZ Alkmaar je nadoknadio prednost Anderlechta od 2:0 iz prve utakmice i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošao dalje. Dvostruki strijelac za AZ je bio grčki reprezentativac Vangelis Pavlidis koji je zabio u petoj minuti i 13. minuti. U nastavku nije bilo golova, kao ni tijekom produžetaka, te se pristupilo udarcima s bijele točke. Tu je domaćin slavio 4:1 i prošao u polufinale.

Fiorentina je u prvoj utakmici slavila u gostima kod Lecha 4:1 te se očekivalo da će uzvrat na Artemio Franchiju biti samo formalnost. Afonso Sousa je već u devetoj minuti doveo goste u vodstvo. Drugi pogodak za Lech je zabio Kristoffer Velde iz penala u 65. minuti, a samo četiri minute kasnije je Artur Sobiech zabio za ukupnih 4:4. Fiorentina se u završnici susreta sabrala i golovima Riccarda Sottila u 78. minuti i Gaetana Castrovillija u drugoj minuti sudačke nadoknade prošao dalje. Bivši igrač Hajduka Antonio Milić je odigrao cijeli susret za Lech.

West Ham je na Olimpijskom stadionu u Londonu s 4:1 svladao Gent i s ukupnih 5:2 prošao dalje. Belgijska momčad je šokirala domaćina golom Huga Cuypersa u 26. minuti. ‘Čekićari’ su izjednačili u 37. minuti preko Michaila Antonija. West Ham je poveo u 55. minuti golom Lucasa Paquete iz penala, a samo tri minute kasnije je prednost londonske momčadi povisio engleski reprezentativac Declan Rice. Konačni rezultat je postavio Antonio drugim golom u 63. minuti.

Basel je nakon produžetaka uspio proći Nicu s ukupnih 4:3. Prvi susret je u Švicarskoj ostao 2:2, a Nica je na svom terenu povela u devetoj minuti golom Gaetana Labordea, a gosti su produžetke izborili u samoj završnici, točnije u 86. minuti preko Jean- Kevina Augustina. Gol vrijedan prolaska Basela je zabio Kasim Adams u 98. minuti.

 U polufinalu će se sastati Fiorentina i Basel, te West Ham i AZ Alkmaar

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)