Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:43 pm

Europska liga: Sevilla izbacila Manchester United, Juventus i Roma prošli dalje

Piše A.T.

Odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige.

Sevilla je na Sanchez Pizjuanu svladala Manchester United 3:0 i s ukupnih 5:2 izbacila ‘crvene vragove’. Domaći su poveli u osmoj minuti golom Youssefa En Nesyrija. Drugi pogodak Seville je zabio Loic Bade na asistenciju našeg Ivana Rakitića. Gol vrijedan prolaska dalje je zabio En Nesyri u 81. minuti. Rakitić je odigrao cijeli susret za Sevillu.

Bayer Leverkusen je u gostima svladao belgijski Royal Union SG 4:1 i s ukupnih 5:2 prošao dalje. ‘Apotekare’ je u vodstvo doveo Moussa Diaby već u  drugoj minuti. Drugi pogodak gostiju je zabio Mitchel Bakker u 38. minuti. Bayer je zabio treći pogodak u 61. minuti preko Jeremie Frimponga. Jedini pogodak za domaće je zabio Casper Terhi u 65. minuti, a konačni rezultat je postavio Adam Hlozek u 79. minuti.

Juventus je odigrao na gostovanju kod Sportinga 1:1 i tako s ukupnih 2:1 prošao dalje. ‘Stara dama’ je došla u vodstvo preko Adriena Rabiota u devetoj minuti, a konačni rezultat je postavio Marcus Edwards iz penala u dvadesetoj minuti.

Roma je nakon drame produžetaka uspjela izbaciti Feyenoord. Nakon 90 minuta je bilo 2:1 za Romu, koja je zahvaljući 2 gola u produžetcima s ukupnih 4:2 prošla Feyenoord. Gosti iz Nizozemske su došli s prednošću od jednog gola razlike, koji je Roma poništila golom Leonarda Spinazzole u 60. minuti. Gosti su golom Igora Paixaa u 80. minuti došli na korak od prolaska dalje, no Romi je produžetke spasio Paulo Dybala golom u 89. minuti. U produžetcima je gol vrijedan prolaska dalje momčadi Josea Mourinha zabio Stephen El Shaarawy u 101. minuti. Konačni rezultat je postavio Lorenzo Pellegrini u 109. minuti. Santiago Gimenez je kod gostiju dobio crveni karton u sudačkoj nadoknadi produžetaka.

U polufinalu će se sastati Roma i Bayer Leverkusen, te Sevilla i Juventus.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)