Ovaj zdravi recept za pesto zamjenjuje tradicionalni bosiljak sastojkom koji se vrlo vjerojatno nalazi i u vašem zamrzivaču: grašak!
Još jedna dobra stvar kod ovog pesta, a koja se posebice tiče svih onih koji ne smiju jesti orašaste plodove je da ih u ovom pestu nema.
Također, pesto od graška gotov je za svega par minuta, a svježi proljetni okus oduševiti će vas kao prilog tjestenini, mesu ili na bruschetti. Višak pesta možete i smrznuti te ga u zamrzivaču možete čuvati do 6 mjeseci, piše Novi list.
Sastojci
145 g smrznutog ili svježeg graška
25 g ribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica soka od limuna
pola režnja češnjaka
sol i papar po ukusu
Priprema
Grašak skuhajte i kratko ohladite, a potom ga stavite u blender zajedno s ostalim sastojcima i izblendajte do željene gustoće i teksture.
Komentari (2)
Hi everyone!