Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti pitu s bobičastim voćem.
Pekli ste već dosta pita i svaki put uživali. Ako želite taj osjećaj ponoviti pogledajte recept, nabavite sastojke i krenite! Dobar tek!
Sastojci:
oštro brašno, 300 g
jabuke, 1 komad
limun, 1
maslac, 200 g
maline, 200 g
ribiz, 100 g
jaja, 3 komada
vanilin šećer, 1
džem od suhe smokve s narančom, 80 g
šećer u prahu
Upute:
Maline i ribizle očistimo, operemo i ocijedimo, maslac narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a žumanjke odvojimo od bjelanjaka.
U zdjelu s brašnom dodamo 2/3 kockica maslaca i prstima ga utrljamo dok ne dobije izgled krušnih mrvica.
Zatim dodamo naribanu koricu limuna, žumanjke, ulijemo cca. 10 ml vode i sve zajedno dobro izmiješamo.
Dobivenu smjesu premjestimo na radnu ploču i rukama umijesimo prhko tijesto.
Potom od tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je u čistu zdjelu, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
Za to vrijeme jabuku ogulimo, očistimo i narežemo na tanke kolutiće.
U ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo kolutove jabuke i pirjamo ih. Nakon dvije minute tavu s jabukama maknemo s vatre.
Odležano tijesto razvaljamo, premjestimo u kalup za pite i višak tijesta odstranimo.
Zatim tijesto premažemo džemom, prekrijemo pirjanim kolutovima jabuke, prelijemo umakom od pirjanja, nadjenemo 1/3 malina i ribizla, posipamo vanilin šećerom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
Pečenu pitu izvadimo iz kalupa, nadjenemo preostalim malinama i ribizlima, posipamo šećerom u prahu i poslužim
Komentari (2)
Hi everyone!