Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:45 pm

CAMINO BRAČ Novi zajednički turistički proizvod Turističkih zajednica otoka Brača i Općine Nerežišća

Piše M.K.

Turističke zajednice otoka Brača i općina Nerežišća pokreću novi turistički proizvod na otoku – Camino Brač.

Rutom Camino Brač spojit će se sakralne, kulturne i prirodne znamenitosti Brača kojima će hodočasnicima, turistima i lokalnom stanovništvu ponuditi novi doživljaj otoka.

Ovim projektom turističke zajednice i općina Nerećišća radit će na povećanju broja dolazaka i noćenja i to poglavito u pred i posezoni, a samim tim i uključiti se u hrvatsku i europsku mrežu Camino de Santiago puteva. Camino je jedna od kulturnih ruta Vijeća Europe, a pokretanjem ovog proizvoda Brač se upisuje na istu.

Ovo je zajednički projekt, a realizira se u suradnji Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj Camino instituciji – Nadbratovštini Sv. Jakova u Santiago de Composteli te uz potporu Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije otok Brač postaje tako šesta dionica hrvatske mreže Camino puteva kojima je u posljednje dvije godine hodalo više od 3000 hodočasnika i to poglavito iz SAD-a, Australije i Južne Afrike, ali i sve više Hrvata, pa i Bračana.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)