Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:45 pm

BOKS Novi trofej za Gabrijela Veočića u Budimpešti

Piše M.K.

Prvak Europe U-22 i najuspješniji hrvatski reprezentativac Gabrijel Veočić (21) osvojio je Real Boxing Cup 2023. u Budimpešti ostvarivši dvije sjajne pobjede u subotu i nedjelju, 15. i 16. travnja 2023., javlja Hrvatski boksački savez.

Veočić je u Budimpešti nastupio u poluteškoj kategoriji do 80 kg za slovački klub Stavbar Nitru koji se natječe u Srednjo-europskoj boksačkoj ligi u kojoj nastupaju najbolji boksači Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke.

Nakon što je prvog dana svladao domaćeg boksača Mađara Ištvana Kreku iz budimpeštanskog Honveda s uvjerljivih 5:0, u nedjeljnom finalu Veočić je dominirao i sigurno pobijedio Čeha Jindricha Janečku iz Box Cluba Breclav također jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Gabrijel Veočić pod vodstvom oca i trenera Pere Veočića (BK Brod) nastavio je pobjednički pohod koji traje od Svjetskog prvenstva u Beogradu 2021. godine otkad je u 30 mečeva izgubio samo jednog (nezasluženom kontroverznom odlukom sudaca) na Golden Belt turniru u Maroku od Rusa Imama Khataeva.

To je i jedini poraz kojeg je Veočić pretrpio otkad je prošle godine prešao u višu olimpijsku polutešku kategoriju.

Između ostalih trijumfa, osvojio je i elitni Silver Belt turnir u Mariboru, a nastupao je sa stopostotnim učinkom i u Regionalnoj ligi za BK Loznicu kako bi skupio što više mečeva s kvalitetnim poluteškašima i u top-formi dočekao skorašnje Svjetsko prvenstvo u Taškentu (Uzbekistan) i Europske igre u Krakowu (Poljska), kvalifikacijske za Olimpijske igre 2024. u Parizu!

Trijumf i dvije dominantne pobjede u Budimpešti protiv mađarskog i češkog boksača pokazatelj su da će Veočić biti u najboljem izdanju na najvažnijim natjecanjima ove godine.

Gabrijel i Pero Veočić od ponedjeljka, 17. travnja bit će na zajedničkim pripremama seniorske reprezentacije u Zagrebu, a Hrvatska u subotu, 22. travnja 2023. godine nastupa na dual meču protiv najbolje selekcije Italije u Trstu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)