Fini recepti donose jednostavan recept za nešto drugačiji fini ručak – za pripremu će vam trebati oko 45 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
3 fileta pilećih prsa
1 l pasirana rajčica
200 g mozzarelle
2 jaja
100 g krušnih mrvica
70 g ribanog parmezana
½ žličice talijanske mješavine začina
10 listova bosiljka
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni papar
ulje za prženje
Priprema:
Oprane i očišćene pileće filete narežemo na odreske debljine 1-1,5 cm.
U jednoj zdjelici umutimo jaja, u drugu zdjelicu stavljamo krušne mrvice i u nju dodamo naribani parmezan, malo papra, a usput malo popaprimo i posolimo piletinu. Zatim mješavinu parmezana i krušnih mrvica malo izmiješamo.
Sada komade piletine prvo uvaljamo u jaja, a zatim u krušne mrvice i parmezan.
Ovako pripremljenu piletinu sada stavljamo u posudu s vrelom masnoćom i pohamo je s obje strane.
Nakon otprilike 5-6 minuta, piletinu okrećemo na drugu stranu i pržimo još toliko, a za to vrijeme u vatrostalnu posudu u koju ćemo kasnije slagati piletinu stavimo malo maslinovog ulja, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i začinimo ju mješavinom talijanskih začina.
Preko rajčice stavimo nekoliko listova svježeg bosiljka i preko svega zajedno stavimo pohanu piletinu.
Sada narežemo mozzarellu na tanke ploške i ploške složimo preko pohane piletine. Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Na tanjure stavljamo piletinu s umakom, a uz jelo, po želji poslužimo kruh prepečenac i ukrasimo listićima svježeg bosiljka.
Komentari (2)
Hi everyone!