Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
8:58 pm

INICIJATIVA GIST Poljana Tina Ujevića – kakva bi mogla biti

Piše N.M.

Prezentacija i valorizacija urbanističko-arhitektonskih rješenja za središnji dio Poljane Tina Ujevića, u organizaciji Građanske inicijative Gist upriličit će se u subotu, 15. travnja u 18 sati u Kazališnoj kavani u sklopu HNK Split.

‘Kroz više od deset godina postojanja Građanska inicijativa Split pokušala je brojne načine popravljanja ili poboljšavanja određenih gradskih zastoja, čvorova ili gropova. Pokušaja je bilo svakakvih: komičnih i tragikomičnih, ishitrenih i promišljenih, ironijskih i konstruktivnih, eleboriranih i deklaratornih, kažnjivih i darežljivih…

Ovo je prvi u kojem smo se – ‘umjesto’ Grada Splita i nadležnih strukovnih udruženja poput DAS-a – poigrali organizacije javnog natječaja kojim se zagovara pre/uređenje jednog konkretnog a važnog i frekventnog gradskog prostora: Poljane Tina Ujevića

Dobrodošli, dakle, na početnu valorizaciju upravo završenog urbanističko-arhitektonskog natječaja na koji se volonterski odazvalo nekoliko autorskih timova u pokušaju da sagledaju primjerenije uređenje jedne od najdinamičnijih  i najintrigantnijih gradskih točaka čije se kronično zapuštanje i inerciju ne bi smjelo predugo tolerirati’, poručuju iz Inicijative Gist.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)