Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:57 pm

Javio se u ‘Večeru za 5’, a ne želi jesti ‘jer mu je kasno’

Piše N.M.

Sredina je tjedna u ‘Večeri za 5 na selu’ iz Garešnice i okolice, a večeras je ekipu ugostila konobarica Mirna. Večeru je pripremala u Garešnici, a za goste je pripremila predjelo naziva Rolling on the river, glavno jelo Purica voli bijelo i desert You raise me up.

Domaćica je bila jako zadovoljna kako je sve prošlo, a bila je uvjerena da se kolač najviše svidio gostima, što nije bilo tako jer je Ljiljani i Borislavu smetalo puno kave.

A premda su njoki u glavnom jelu bili ukusni, Jurici je smetalo što ne izgledaju kao njoki dok je Borislav prigovorio na količinu tako da su oni i pokazali najmanje ocjene pa je Mirna dobila 34 boda i sada je trenutačno na trećem mjestu.

Mirna je dočekala goste sa sviračima i svi su odmah zapjevali, a potom nazdravili rakijom i likerom od vina.

– Rakija je bila dobra, ne mogu reći da je bila loša – u svom stilu komentirao je Borislav, a potom su svi zaplesali.

– Trebalo nam je da se malo zagrijemo –  zaključila je Ljiljana.

Rolade od ajvara i špinata punjene sirom i šunkom domaćica je poslužila za predjelo, a svima se svidio izgled rolada. Borislav nije htio puno jesti jer je objasnio da je njemu kasno za večeru, ali pohvalio je predjelo. Svidjelo se i Ljiljani koja je ipak imala malu zamjerku.

– Okus predjela bio mi je dobar, ali mi je u siru falilo soli – objasnila je, a Karlo dodao: ‘Sve je bilo izvrsnog okusa’.  Jurica je komentirao kako njemu nije sjelo, ali pojeo je dva komada iz poštovanja prema domaćici.

Za glavno jelo Mirna je poslužila pureće medaljone u bijelom umaku.

– Glavno jelo bilo je okusom odlično. Njoki su bili malo čudnog oblika, što mi se svidjelo, bili su odličnog okusa kao i meso –  pohvalio je Karlo domaćicu.

– Puretina je bila dobra, nije bila suha, ali umak je bio dosta kiselkast, trebao je biti blaži – rekao je Borislav. I Ljiljani i Jurici je sve bilo jako fino.

Tiramisu je Mirna poslužila za kraj večere.

– Kolač je bio izgledom lijep, bio je dovoljno sladak, ali meni je bilo previše kave – komentirala je Ljiljana, a s njom se složio i Borislav koji je rekao:

– Okusom je bio u redu, nije bio presladak, ali bilo bi dobro da je bilo malo manje kave. Jurici i Karlu bio je odličan i nije im bio prejak.

Nakon poklona još su malo nazdravili za kraj večere i potom ocijenili domaćicu. Karlo je dao još jednu desetku ovaj tjedan zato što mu se sve svidjelo; od jela do atmosfere, Ljiljani se nije svidio tiramisu pa je dala ocjenu manje, a najzahtjevniji gosti bili su Jurica i Borislav.

– Nikad nisam jeo takvo predjelo, baš mi nije sjelo i njoki nisu bili njoki – rekao je Jurica i dao ocjenu osam dok je Borislav dao

sedmicu uz objašnjenje: ‘Umak mi je bio kiselkast i njoka je bilo malo’, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)