Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
1:22 pm

Makarska bilježi odlične turističke rezultate za Uskrs

Piše P. I.

Odlične rezultate i turističke trendove iz prošle godine potvrđuje i turistički promet ostvaren tijekom uskrsnih blagdana u Makarskoj. 

Uz ‘Ususret Uskrsu’ dječji program s radionicama, igrama, face painting-om i druženjem s uskrsnim zekom u subotu 8. travnja, te tradicionalni ‘Uskrsni doručak’ uz razne delicije koje su na uskrsni ponedjeljak za goste i građane Makarske pripremili vrijedni djelatnici makarskih hotela i restorana, u Makarskoj je boravilo gotovo 3500 turista koji su ostvarili  8516 noćenja.

To na zadovoljstvo turističkih djelatnika u odnosu na blagdane 2022. predstavlja gotovo 18 posto više turista i preko 31 posto više noćenja i to unatoč tome što je za razliku od prethodne godine Uskrs 2023. bio u prvoj polovici travnja. U odnosu na posljednje pred pandemijske blagdane 2019. godine tijekom kojih se uskrsna svetkovina slavila u zadnjoj trećini travnja uz 2923 turista koji su ostvarili 7256 noćenja rast od gotovo 20 posto u obje promatrane kategorije za vrijeme ovogodišnjih blagdana predstavlja i više nego dobru najavu nadolazeće turističke sezone.

U gradu pod Biokovom je za blagdane bilo otvoreno 13 hotela, uključujući dva najveća makarska visokokategornika, u kojima je ukupno boravilo 2500 gostiju, a koji svi nastavljaju s radom i nakon blagdana.

Uz tradicionalno najbrojnije goste iz Republike Njemačke (686) i Hrvatske (662) koji su u navedenom razdoblju ostvarili i najviše noćenja, u Makarskoj je između ostalih boravilo i 347 gostiju iz Republike Slovačke, 281 gost iz susjedne BIH, 203 iz Republike Austrije, 137 iz Republike Mađarske, 111 iz Republike Slovenije, 111 iz Ujedinjenog Kraljevstva te gotovo 100 iz Republike Češke i Republike Poljske.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)