Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:45 pm

ŠAH: Nepo s crnima razbio Ding Lirena!

Piše A.T.

Ian Nepomniachtchi je u drugoj partija meča za prvaka svijeta u šahu  uvjerljivo svladao s crnim figurama Ding Lirena i napravio veliki korak prema tituli. Igrao se Damin gambit, Ding je već u četvrtom potezu iznenadio ‘Nepu’ s potezom 4.h3, no brzo je crni stekao prednost i Kinez je predao prije 30. poteza.

– U prvom dijelu partije, prije središnjice, nisam toliko razmišljao o šahu. Moj um je bio veoma čudan – sjećanja, osjećanja, čudne stvari su se događale. Osjećam da možda nešto nije u redu sa mojim umom, možda je to zbog pritiska meča – izjavio je nakon prve partije Ding Liren. Očito je Kineza pojeo pritisak meča za svjetskog prvaka, jer je rijetkost da u takvim mečevima bijeli tako glatko izgubi partiju.

Sutra je dan pauze, a treće kolo se igra u srijedu, kada će bijele figure imati ‘Nepo’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)