Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti juhu od krumpira i špinata.
Riječ panceta dolazi od talijanske imenice ‘pancia’ što znači trbuh, a označava trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvata soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, stoga malo pržene slanine dodane ovoj ukusnoj i zdravoj juhi od krumpira i špinata zaista ne škodi.
Sastojci:
krumpir, 600 g mladog
češnjak, 3 režnja
špinat, 200 g
povrtni temeljac, 1 l
parmezan, 100 g
panceta, 100 g
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar (svježe mljeveni)
Upute:
Špinat očistimo, operemo, ocijedimo i grubo narežemo, parmezan naribamo na fini ribež, pancetu nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na kockice.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo kockice krumpira, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri, stalno miješajući.
Nakon 3-4 minute dodamo narezan špinat te ga pirjamo zajedno s krumpirom 1-2 minute. Zatim ulijemo juhu i kad zavri, kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme u zdjelicu stavimo naribani parmezan, dodamo sjeckanu pancetu i izmiješamo sastojke.
Od dobivene smjese na limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, oblikujemo hrpice duljine 10-15 centimetara pazeći da se ne dodiruju i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 7 minuta.
Pečene trakice od sira i pancete izvadimo iz pećnice, ostavimo ih na papiru za pečenje i pričekamo da se malo ohlade.
Potom svaku trakicu spiralno ovijemo oko drške kuhače ili nečeg sličnog i stavimo na stranu pazeći da zadrže spiralni oblik.
Nakon 30 minuta kuhanja juhu začinimo solju i paprom i izradimo štapnim mikserom.
Dobivenu krem juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo spiralama od parmezana i pancete te poslužimo.
Komentari (2)
Hi everyone!