Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
3:15 pm

FACEBOOK SILOVATELJ Lažirao svoju smrt i pobjegao iz zatvora

Piše N.M.

U Tanzaniji je uhićen silovatelj i ubojica koji je pobjegao iz južnoafričkog zatvora lažirajući vlastitu smrt, piše BBC.

Thabo Bester bio je na slobodi godinu dana jer su vlasti bil uvjerene da je umro u svojoj zatvorskoj ćeliji zapalivši se.

Bester je poznat kao ‘Facebook silovatelj’ jer je koristio društvenu mrežu za namamljivanje svojih žrtava, prenosi Danas.

Osuđen je 2012. godine za silovanje i ubojstvo svoje djevojke manekenke Nomfundo Tyhulu. Godinu dana ranije proglašen je krivim za silovanje i pljačku dvije druge žene.

U svibnju je objavljeno da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji nakon što se navodno zapalio u popravnom centru Mangaung u gradu Bloemfonteinu.

Međutim, lokalni su mediji krajem prošle godine počeli sumnjati u njegovu smrt.

U ožujku je policija otvorila novu istragu ubojstva nakon što su dodatni testovi i obdukcija otkrili da se preminulo tijelo nije njegovo te da je neidentificirana osoba preminula od ozljede tupim predmetom u glavu.

Zaposlenici britanske zaštitarske tvrtke G4S, koja je vodila zatvor u kojem se nalazio, optuženi su da su mu pomogli u bijegu.

Rečeno je da su tri zaposlenika otpuštena u vezi s incidentom.

Besterov bijeg izazvao je bijes u Južnoafričkoj Republici, koja ima jednu od najvećih stopa seksualnih napada u svijetu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)