Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
1:35 pm

AURELIO DE LAURENTIIS: Trebamo usvojiti zakon Margaret Thatcher

Piše A.T.

Napoli je prošli tjedan u derbiju talijanskog nogometa neočekivano poražen na svom stadionu od Milana 0:4. Napoli taj poraz neće puno koštati, budući da deset kola prije kraja ima velikih 16 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Lazija. Uz neočekivano visoki poraz domaćina, utakmicu su obilježili i neredi navijača Napolija, koji su se međusobno tukli.

Talijanski mediji pišu da je  razlog tučnjave bio predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis. Naime, dio navijača okrenuo je leđa terenu i vrijeđao predsjednika kluba, dok je drugi dio to odbio napraviti i pokušao je dati podršku timu. Više zapaljenih i bačenih baklji pred kraj utakmice otjerali su mirnije navijače s tribina.

Aurelio De Laurentiis, gazda Napolija, u Rimu je komentirao nerede sa stadiona i pozvao je nadležne da usvoje ‘zakon Margareth Thatcher’, koji je zaustavio navijačke nerede u Engleskoj prije više od 30 godina.

– Ne, nisam nimalo zabrinut zbog poraza. U nogometu, baš kao i u životu, pobjeđuješ i gubiš. Na kraju se broji samo konačan rezultat. Tužiteljstvo u Napulju je pokrenulo postupak i odgovorni će za to odgovarati. Ovo je priča koja traje 50 godina. Sve dok u Italiji ne napravimo ono što je napravila Thatcher u Engleskoj, imat ćemo probleme. To nisu navijači, nego kriminalci koji dolaze na stadion mrcvariti normalne navijače i obitelji koje dolaze gledati nogomet – zaključio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)