Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:30 pm

BOKS Prvaci iz Torcide Split s novih sedam pobjeda i 22 osvojena boda nedostižni

Piše M.K.

U 7. kolu održano je više od 70 mečeva Prve HBL i HBL/mladi, najviše u ovogodišnjoj sezoni, u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu. Mečevi su u subotu, 1. travnja počeli u 9.30 sati, a završili u 21 sat navečer.

‘Čestitke svim sudionicima, mladim boksačicama i boksačima, njihovim trenerima iz cijele Hrvatske koji ih pripremaju i vode na natjecanja, izvršnom organizatoru Zagrebačkom boksačkom savezu, sucima i svim službenim osobama te delegatu natjecanja Milovanu Rađenu na uzornoj organizaciji i cjelodnevnom boksačkom maratonu’, poručio je Hrvatski boksački savez.

Aktualni prvaci ‘Torcida Split’ s rekordnim učinkom i s nova osvojena 22 boda u Prvoj HBL potvrdili su praktički obranu titule i drugi uzastopni naslov – Torcidaši su nastupili s osam seniora i upisali sigurnih 7 pobjeda, a neke u svom prepoznatljivom stilu – prekidima!

Pobjede za Torcidu izborili su seniori Ante Ledić, Josip Lovrić, Ivan Vukasović, Mate Skelin, Ivan Rajčić, Duje Burić i Jan Morović, a na bodove je nakon eksplozivne tri runde izgubio samo Duje Čopac od Frana Plazine iz Gladijatora.

Ponovo su strašnim serijama brzo svoje mečeve završili Duje Burić i Ivan Rajčić, dok je mladi reprezentativac Jan Morović u bespoštedne tri runde svladao Jeru Perića (BK Zadar), a Josip Lovrić u neizvjesnom dvoboju Marka Došena iz Lokomotive, kao i Ivan Vukasović podijeljenom odlukom Ivana Delića iz Salone.

Za Torcidu su se borili i juniori Šime Čerina i 15-godišnji dvometraš (208 cm!) Josip Tokić (formalno član BK Leonid) koji se tri runde nosio s iskusnijim Nikom Goretom (Grom Split) koji je zasluženo pobijedio.

‘Čestitke BK Torcidi Split na još jednom impresivnom nastupu i trenerima Draženu Buriću i Mati Domazetu koji iz kola u kolo maksimalno pripremaju i dovode Torcidine boksače u maksimalnom broju’, dodali su iz HBS-a.

Konkurenti Salona i Rovinj nastupili su u konkurenciji ml. seniora i seniora samo s po tri, odnosno dva natjecatelja, za razliku od prethodna dva ovogodišnja kola kada i nisu imali predstavnike.

Za drugo mjesto u završna dva kola konkurirat će i boksači Leonarda Zagreb koji u posljednjim kolima osvajaju puno bodova, pa su tako nastavili s novim pobjedama u 7. kolu (ml. senior Franko Dodić i senior Mario Krluk).

U 18 mečeva smjenjivali su se žestoki dvoboji u kojima su uz torcidaše odličan dojam ostavili razorni  superteškaši – Splićanin Marijan Brnić (Grom) i Ilija Čubić (Lokomotiva), zadarski teškaš Dario Petrić koji se u BK Zadar vratio u ring, Bepo Žura (Marjan Split), Josip Marković (Salona), Tomislav Šiprak (Coloseum) itd…

Uz Torcidu istaknuli su se i boksači iz drugih splitskih klubova – Marjan Split upisao je četiri pobjede: Bepo Livaja, Bepo Žura, Mateo Pleština i Josip Duvančić, a Grom Split dvije pobjede (Niko Goreta i Marijan Brnić).

U konkurenciji HBL/mladi prema naslovu sigurno kroči riječki Team Predator s novih 12 bodova (treneri Zoran Kralj ml. i Dejan Tonsa).

Riječki Predatori ponovo su se borili u brojnom sastavu: Saša Jančić, Fernando Mehmeti, Vedran Balen, Edvin Travnjak, Bajram Mehmeti, Toma Krmpotić, Lovro Bakić i Aleksandro Šnajder.

Prve pratitelje iz aktualnih prvaka Prve HBL/mladi BK Brod u kutu je prvi put uz Peru Veočića vodio europski prvak Gabrijel Veočić, a pobjede za Brod upisali su Ivan Pavić, Gabriel Kapetanić, David Mirković i Juro Tipura. Drugi slavonsko-brodski klub Radnički u 7. kolu ostao je bez pobjede u tri nastupa.

Sa šestoricom natjecatelja nastupili su mladi boksači Gladijatora i izborili čak pet pobjeda: Gabrijel Vasilj, Mimi Čerim Hoxhay, Tomislav Ljubas, Luka Najdek i Fran Plazina.

Titan Gym Zagreb imao je bogati ulov s četiri pobjede u šest mečeva: Marko Pralas, Nikola Obrovac, Mauro David i Leonardo Švec.

I BK Rekord Zagreb imao je šestoro predstavnika i nanizao četiri pobjede: Vito Rupčić, Luka Božurić, Andrej Krupljanić i Asllan Krasniqi.

David Koprivnica također je u 7. kolu nanizao četiri sjajne pobjede: Ivano Grubić, Luka Galić, Andrija Lončar i Vinko Tišljarić.

Četiri pobjede ima i BK Kralj Tomislav (Mate Šarić, Dominik Palić, Nikola Mamić i Leon Kreszinger).

Uspješne su bile BK Sesvete s tri pobjede u tri nastupa – pobjede su izborili iskusna seniorka Marija Tepeš te juniori Paul Grgurec i Josip Grgić.

BK Arena Zagreb upisala je tri pobjede (Matija Šantek, Nina Laura Kujundžić i Rebecca Blažan), BK Ronin Križevci izborio je dvije pobjede u četiri meča (Ivan Blagaj i Matija Berend), te neumorni Thor Bartolovec u ženskoj konkurenciji (Lana Skupnjak i Lorena Horvat).

Pobjede i bodovi puno znače pogotovo novim klubovima ili iz manjih sredina kao što su Knin (Andrea Amanović), Dardona Drvenik (Luka Glučina), Nova Gradiška (Zvonimir Furić), Agram (Dominik Sokač), Katran (Patrick Plantić), BK Zagreb (Albin Lushaj) te Graciano Požega, Predator Makarska, Stršljen Samobor, Punch it Pula s četiri boksača, kao i brojna Posavina Kuna.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)