Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:10 pm

6. GREATEST OPEN Tri zlata, jedno srebro i dvije bronce za mlade hrvatske boksače

Piše M.K.

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora na 6. Greatest Openu u Lazarevcu (Srbija), u konkurenciji 100-tinjak boksača iz 10 država osvojila je tri zlatne medalje, jednu srebrnu i dva brončana odličja, javlja Hrvatski boksački savez.

Hrvatska je sa sedam reprezentativaca osvojila pehar za ekipno 3. mjesto iza brojnijih reprezentacije Mađarske i domaćina Srbije.

Lovro Pavčec (BK Nokaut) u kategoriji 92+kg osvojio je zlatnu medalju pobijedivši Mađara Gabora Melichera u finalnoj borbi prekidom u drugoj rundi! Neumoljivi Lovro Pavčec, osvajač europskih medalja u mlađim kategorijama, neumoljivo završava mečeve prekidima, a koristi mu i iskustvo što premda još nema 18 godina sparingira s vrhunskim profesionalcima Filipom Hrgovićem i Argonom Smakićijem.

Luka Tolj (BK Osijek) u srednjoj kategoriji do 75 kg na bodove je nakon bespoštedne tri runde pobijedio domaćeg boksača Adama Krstovića za zlatnu medalju. Osječanin Tolj u polufinalu je svladao Bugarina Miroslava Dimitrova.

Filip Kumić (BK Nokaut) u finalu teške kategorije do 92 kg savladao je reprezentativca Crne Gore Andriju Brajkovića za treće hrvatsko zlatno odličje! U polufinalu je pobijedio domaćeg predstavnika Srbije.

Anthony Mirković (BK Arena Pula) osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 86 kg. U neizvjesnom finalu protiv mađarskog reprezentativca Milana Kissa izgubio je na bodove.

Luka Bukvić (BK Ares Zadar) osvojio je brončanu medalju nakon što je u polufinalu izgubio od reprezentativca Srbije Hristofera Dimitrova koji je proglašen za najboljeg tehničara 6. Greatest Opena.

Leon Maloić (BK Titan gym) osvojio je brončanu medalju nakon pobjede protiv Mađara Gerga Lakatoša, a u polufinalu ga je zaustavio domaći predstavnik Vladimir Beriša.

Luigi Šalov (BK Pula) imao je teški četvrtfinalni meč protiv dvostrukog osvajača europskih odličja Crnogorca Mirka Šarčevića i hrabro se nosio s iskusnijim suparnikom do kraja.

Na 6. Greatest Open vodili su ih izbornik Yousef Hasan i trener Dalibor Čibarić.

U ukupno 10 mečeva na 6. Greatest Openu u Lazarevcu naši mladi reprezentativci izborili su šest pobjeda!

Mečevi u Lazarevcu bili su im odličan test koliko mogu pružiti na međunarodnoj sceni i na predstojećem Europskom prvenstvu u Erevanu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)