Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:10 pm

JUDO Splićanka Barbara Matić srebrna na Grand Slamu u Turskoj

Piše M.K.

Na IJF Grand Slamu koji se održava u Turskoj, Hrvatska je još jednom imala predstavnika u samoj završnici. Barbara Matić (JK ‘Pujanke’ – Split) osvojila je srebrnu medalju u kategoriji -70 kg, dok je Katarina Krišto (JK ‘Dalmacijacement’ – Kaštel stari) završila na sedmom mjestu u kategoriji -63 kg.

Baš kako je Matić to najavila, vidi se da je posljednje natjecanje pred Svjetsko prvenstvo, a najbolje to potvrđuje činjenica da je u Turskoj danas bilo čak šest natjecateljica iz Top 10. U finalnoj borbi predstavnica Japana Saki Niizoe bolje se ovog puta snašla, te je u golden scoreu iskoristila napad Matić, odnosno kontrirala ju te postigla potrebni wazari s kojim osvaja zlatno odličje.

Status prve nositeljice donosi borbu manje, pa je tako Barbara prvu borbu imala tek u drugom kolu protiv Njemice Giovanne Scoccimarro koju pobjeđuje s dva wazarija nešto malo prije isteka borbe. U trećem kolu sjajno otvara borbu wazarijem protiv Katie-Jemmimu Yeats-Brown (GBR) da bi naposljetku prošla dalje jer Britanka radi nedopušten potez te gubi meč diskvalifikacijom. U četvrtfinalu ju je čekala stara poznanica Margaux Pinot (FRA), koja je u jednu ruku ‘odradila posao’ i u kolu ranije Kim Polling (NED) koja nikako ne paše našoj reprezentativki. Matić rutinski odrađuje borbu s Francuskinjom te se nakon dvije minute plasirala u polufinale, gdje kasnije pobjeđuje Ai Tsunodu Roustant (ESP).

U kategoriji -63kg nastupilo je 40 natjecateljica a među njima i 21-godišnja Katarina Krišto koja upisala je danas tri pobjede i dva poraza. U prvom kolu pobjeđuje domaću predstavnicu Ayten Yeksan (TUR), drugo kolo Szofi Ozbas iz Mađarske da bi niz nastavila protiv Chaewon Shin (KOR). Četvrtfinalnu borbu gubi od kasnije osvajačice brončane medalje Katharine Haecker (AUS), dok u repasažu nije uspjela pronaći rješenje za Lubjanu Piovesanu (AUT).

Krišto je današnjim plasmanom osvojila vrijednih 260 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

Sutra nas očekuje nastup Ivane Maranić i Helene Vuković, obje u kategoriji preko 78 kg.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)