Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
3:29 pm

Ferguson i Wenger primljeni u Kuću slave Premierlige

Piše A.T.

Proslavljeni nogometni treneri, Sir Alex Ferguson i Arsene Wenger primljeni su danas u Kuću slavnih Premierlige. Oni su postali prvi treneri koji su dobili to priznanje.

Sir Alex Ferguson (81) je najuspješniji trener u povijesti Premierlige s rekordnih 13 titula. Tijekom 27 godina provedenih na klupi Manchester Uniteda (od 1986. do 2013. godine) on je osvojio premijerno izdanje Premierlige u sezoni 1992/93, čime je taj klub osvojio prvu titulu nakon 1967. godine. Karijeru je završio titulom u sezoni 2012/13. Šest igrača koje je trenirao Ferguson nalaze se u Kući slavnih Premierlige, a to su David Beckham, Eric Cantona, Roy Keane, Wayne Rooney, Peter Schmeichel i Paul ScholesNa 810 utakmica u Premijer ligi Ferguson je ostvario rekordnih 528 pobjeda, a za trenera godine proglašen je 11 puta.

– Zaista sam presretan što sam uvršten u Kuću slavnih Premierlige. Čast je kada dobijete ovakvo priznanje. Međutim, ne radi se samo o meni. Radi se o poslu u Unitedu i vezi koju smo imali tijekom mnogo godina, tako da sam također ponosan na klub, stručni tim i igrače –  izjavio je legendarni Škot.

Arsene Wenger je vodio Arsenal 22 sezone (od 1996. do 2018. godine), što je rekord Premierlige, a tri puta je osvojio titulu u najvišem rangu natjecanja. Francuski trener je u povijest ušao u sezoni 2003/04, kada je vodio tim do titule bez poraza. Londonski klub vodio je na rekordnih 828 utakmica u Premijer ligi, ostvarivši 476 pobjeda i 199 remija. Nagradu za najboljeg trenera osvojio je 1998, 2002. i 2004. godine.

– Želio bih da budem poznat kao netko tko je volio Arsenal, tko je poštovao vrijednost kluba i ostavio ga u poziciji u kojoj može rasti i postati još veći – izjavio je 73-godišnji trener.

Zanimljivo, dva trenera čije je rivalstvo obilježilo Premierligu su danas odlični prijatelji.

– Otkada smo se umirovili, često smo išli na večere zajedno, a jednom smo čak otišli u jedan restoran u Švicarskoj. On je zaista zanimljiv čovjek i uživam u njegovom društvu. Ipak, ja sam taj koji uvijek bira vino – našalio se Ferguson.

– Mi smo kao dva stara boksača, borili smo se kao ludi prije. Zaista je privilegija s njim dijeliti bocu vina i uspomene na naše stare bitke – izjavio je Wenger.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)