Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:20 pm

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policija snimila trenutke likvidacije osobe koja je počinila masakr u kršćanskoj školi

Piše A. A.

Audrey Elizabeth Hale (28), koja je jučer u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu na jugu SAD-a ubila troje djece i tri odrasle osobe, i sama je izgubila život u policijskoj akciji.

Policijska uprava Metro Nashville objavila je snimke s kamera koje su na sebi nosili policajaci Rex Engelbert i Michael Collazo i koji su ubili napadačicu u 10.27 sati. Na snimci se vidi kako policajci ulaze u školu i traže napadačicu, a cijelo vrijeme trajanja akcije može se čuti i alarm za uzbunu.

Nakon što su čuli pucnjavu na drugom katu, policajci su se tamo i uputili, a Englebert iz jurišne puške uputio je više hitaca u Hale. Nakon što napadačica pada pokošena na pod, pojavio se i Collazo koji u Hale puca još četiri puta iz pištolja.

‘Prestani se micati’, može ga se čuti kako viče dok Hale leži na tlu.

Masakr u katoličkoj osnovnoj školi na periferiji grada počinila je bivša učenica škole. Po njenu završetku studirala je na Nossi koledžu za umjetnost i dizajn, a nakon diplome radila je kao grafički ilustrator.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se izjašnjavala kao transrodna osoba.

Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je nađen i manifest te pisma napadačice, koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave, prenosi Jutarnji list

U policiji su rekli kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade. Sva ubijena djeca bila su u dobi od devet godina, a stradalo je i troje zaposlenika škole u dobi od 60 i 61 godine.

BREAKING: Nashville Police Department quickly release body cam footage of tactical unit response to active school shooter.

Outstanding discipline and dedication to protecting the innocent.

This Metro PD team was heroic.pic.twitter.com/l0UVRrkhno

— (@FrontlineFlash) March 28, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)