Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
4:55 pm

PROJEKT ‘HRVATSKA PRIRODNO TVOJA’: U Biogradu sadnja s oznakom održivosti turizma

Piše A. A.

Turistička zajednica grada Biograda na Moru sudjeluje u projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma Hrvatske turističke zajednice ‘Hrvatska prirodno tvoja’ – ‘Croatia naturally yours’. U njegovu će se sklopu tako sutra, 28. ožujka 2023., u 9.30 sati posaditi 10 sadnica Pinusa s oznakom održivosti hrvatskog turizma. Sadnja je predviđena na području iznad plaže Dražica, pored bazena. 

Riječ je o oko 160 tisuća eura koji su raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta (Glasgow Declaration on Forests and Land Use) kao i daljnjem razvoju održivog turizma te promociji Hrvatske kao održive destinacije.

‘Turistička zajednica grada Biograda na Moru podržava projekte održivog razvoja te se vrlo rado uključila u hvalevrijedan projekt zelenog oplemenjivanja urbanih površina s ciljem smanjenja ugljikovog otiska, a želja nam je nastaviti s projektom i sljedećih godina te se nadamo da će se uključiti i šira lokalna zajednica’, poručili su njeni predstavnici. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)