Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:07 pm

ONLINE PREMIJERA #UraZaPriču – Dalmacija Storytelling destinacija

Piše A. A.

Dalmacija storytelling destinacija, projekt U.O. za turizam i pomorstvo Splitsko dalmatinske županije, organizira #UruZaPriču, online premijeru promotivnih turističkih videa na svojem YouTube kanaluOdržat će se u srijedu, 29. ožujka 2023., s početkom u 12 sati. 

‘Promotivni videi dio su online kampanje projekta Dalmacija storytelling destinacija, koja za cilj ima predstaviti Splitsko-dalmatinsku županija kao destinaciju autentičnih priča. Ukupno će se prikazati 22 videa. Serijal videa koncepta ‘Storytelling u muzejima’ čini ukupno 14 videa, trajanja između 60 i 75 sekundi, a predstavljaju mikro-destinaciju kroz oživljenu povijesnu osobu u muzejima i na važnim baštinskim lokalitetima. Preostalih osam videa, u trajanju između šest i devet minuta, svojevrsni su putopisni dokumentarac pod nazivom Storytelling hunter te publiku kroz osam epizoda vodi na putovanje kroz SDŽ gdje sa Silvijom istražujuju autentične priče. 

Ove priče posjetitelji naše županije mogu doživjeti dok su u destinaciji putem interpretacijskih tura koje su komercijalno dostupne. Zanimljivo je istaknuti kako u filmovima ne sudjeluju glumci već kustosi i licencirani turistički vodiči koje će posjetitelj upoznati i u samoj destinaciji ako se odluče na ove doživljaje’, ističu organizatori.

Videi su snimljeni u produkciji sa Moonstone Production d.o.o. te su dio strategije promocije Splitsko-dalmatinske županije na službenim komunikacijskim kanalima, na webu i društvenim mrežama kao i putem CIFFT Circuita 2023.


CIFFT Circuit 2023

Dalmacija storytelling destinacija i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije sudjeluju na globalnom natjecanju CIFFT Circuit 2023, u kojem se turistički oglasi i videospotovi natječu za željnu titulu najboljeg svjetskog turističkog filma.

Sudjelovanjem u natjecanju CIFFT Circuit 2023 namjerava se povećati vidljivost u turističkoj industriji i pokazati svoju predanost izvrsnosti i inovacijama u turističkoj komunikaciji.

Tijekom godine Dalmatia Storytelling Destination proći će kroz međunarodne festivale diljem svijeta. Očekuje se da će kampanja destinaciji donijeti međunarodne nagrade i priznanja.

CIFFT Circuit organizira Međunarodni odbor festivala turističkog filma (CIFFT). Podržavaju ga Svjetska turistička organizacija, Europska komisija za putovanja i druge relevantne turističke organizacije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)