Nevjerojatno je mekan, iako ne sadrži maslac i iako je potpuno bez brašna. Zamijenjeno je u cijelosti krumpirovim škrobom koji ga čini pahuljastim poput oblačića.
Pripremite ga u svakoj prilici u kojoj želite ostaviti dobar dojam, neće vas razočarati, piše Novi list.
Sastojci:
3 jaja (sobne temperature)
150 g šećera
4 žlice tople vode
150 g krumpirovog škroba
pola vrećice praška za pecivo
Za nadjev:
200 g mascarponea
200 g vrhnja za šlag već zaslađenog
110 g jagoda
Također: šećer u prahu i malo jagoda za ukrašavanje!
Priprema: Uzmite jaja koja moraju biti na sobnoj temperaturi (po potrebi ih izvadite iz hladnjaka najmanje 4 sata prije).
Miksajte ih sa šećerom i 4 žlice tople vode najmanje 20 minuta električnom pjenjačom. Prosijati krumpirov škrob s kvascem i dodati, polako posipajući u jaja.
Lagano kuhačom miješajući odozdo prema gore dok se prašak ne sjedini s tijestom u homogenu kremu bez grudica.
Namastite/pobrašnite kalup, izlijte smjesu i pecite na 180°C otprilike 30 minuta.
Izvadite kolač i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, prerežite po sredini tako da dobijete dva dijela.
Pripremite kremu tako da pjenjačom umutite čvrsti šlag. Zatim dodajte mascarpone i ponovo umutite.
Jagode operite, osušite i narežite na komadiće te dodajte u kremu. Promiješajte i prelijte preko podloge.
Poravnati, zbiti i zatvoriti drugom pločom.
Ostavite ga u hladnjaku barem sat vremena prije posluživanja, posipajte ga s puno šećera u prahu i nekoliko jagoda za ukras.
Komentari (2)
Hi everyone!