Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:31 pm

U dubrovačku luku uplovio prvi u nizu većih kruzera, s njih se očekuje pola milijuna putnika

Piše A. A.

U dubrovačku luku Gruž uplovio je jutros prvi veći kruzer ove godine. Iako su manji brodovi u Dubrovnik dolazili i tijekom zime, može se reći da prava sezona kružnih putovanja počinje danas. 

Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, za HRT je rekao da se ove godine predviđa pola milijuna putnika s kruzera. 

‘Brod koji je danas stigao u našu luku doveo nam je 900 putnika, njegov kapacitet je 930, skoro je pun. To je u skladu s onim što smo očekivali da će ove godine brodovi biti puniji nego što su bili prošle godine s obzirom na limite koje smo imali zbog covid-mjera’, dodao je. 

Pezo je istaknuo se velike gužve zbog brodova i turista neće dogoditi. 

‘Ne mogu se dogoditi zato što smo intenzivno s Gradom cijelo vrijeme komunicirali i bili partneri. Respect the City platforma je koja nam je omogućila komunikaciju i uviđaj u sve probleme koje imamo na terenu. Cilj nam je održivost brodova u predsezoni, u podsezoni, manje u lipnju, srpnju kada je grad pun ostalih turista’, naveo je. 

S više od 105 milijuna noćenja, protekla turistička sezona potukla je sve rekorde. Ovogodišnja, prema najavama dolazaka i noćenja kroz booking uoči nadolazećeg Uskrsa, bit će još bolja, čulo se na koordinaciji regionalnih turističkih zajednica i Ministarstva turizma u Kutjevu. Dodatni vjetar u leđa razvoju cjelogodišnjeg održivog turizma, jačem pozicioniranju na europskim, ali i sve zanimljivijim tržištima Istoka dat će i višegodišnja financijska omotnica. 

‘Skoro 300 milijuna eura samo iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Kada zbrojimo na to višegodišnje financiranje, onda su to 1,3 milijarde eura za hrvatski održivi turizam’, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)