Kada čujemo riječi poput jednostavan i brz recept za lijene među nama, odmah podignemo obrve u znak zanimanja. Može li bolje – ispeći ukusan kolač, a da pri tome ne moramo sate i sate provesti u kuhinji.
Ako poput nas imate dana kada žudite za dozom slatkoga, a nemate ni vremena (budimo realni, ni volje) za recepte sa sto i jednom korakom, donosimo recept za sočni kuglof od nugata i lješnjaka, donosi Novi list.
Sastojci:
5 jaja
200 g maslaca
200 šećera u prahu
100 g nugat namaza
400 g brašna
1 pakiranje praška za pecivo
100 ml mlijeka
1 pakiranje čokoladne glazure za kolače
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U međuvremenu odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke uz prstohvat soli utucite u čvrst snijeg. U drugoj zdjeli umiješajte maslac i šećer te dodajte žumanjke. Nakon toga dodajte nugat namaz.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u mješavinu s maslacem. Za kraj postepeno dodajte utučeni snijeg od bjelanjaka.
Kalup za kuglof namastite maslacem te ulijte smjesu. Pecite oko sat vremena. Za kraj kuglof prelijte čokoladnom glazurom.
Komentari (2)
Hi everyone!