Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:19 pm

RECEPT Jednostavan kuglof s nugat namazom

Piše N.M.

Kada čujemo riječi poput jednostavan i brz recept za lijene među nama, odmah podignemo obrve u znak zanimanja. Može li bolje – ispeći ukusan kolač, a da pri tome ne moramo sate i sate provesti u kuhinji. 

Ako poput nas imate dana kada žudite za dozom slatkoga, a nemate ni vremena (budimo realni, ni volje) za recepte sa sto i jednom korakom, donosimo recept za sočni kuglof od nugata i lješnjaka, donosi Novi list

Sastojci: 

5 jaja

200 g maslaca

200 šećera u prahu

100 g nugat namaza

400 g brašna

1 pakiranje praška za pecivo

100 ml mlijeka

1 pakiranje čokoladne glazure za kolače

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U međuvremenu odvojite žumanjke od bjelanjaka. 

Bjelanjke uz prstohvat soli utucite u čvrst snijeg. U drugoj zdjeli umiješajte maslac i šećer te dodajte žumanjke. Nakon toga dodajte nugat namaz. 

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te dodajte u mješavinu s maslacem. Za kraj postepeno dodajte utučeni snijeg od bjelanjaka. 

Kalup za kuglof namastite maslacem te ulijte smjesu. Pecite oko sat vremena. Za kraj kuglof prelijte čokoladnom glazurom.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)