Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
3:15 pm

Evo kako će izgledati budući Centar za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu te Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom

Piše N.M.

Društvo arhitekata Split objavilo je rezultate natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (SKZZ) te arhitektonsko-urbanističkog rješenja Centra akutne medicine s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (CAM).

Prvu nagradu za SKZZ osvojio je Arhitektonski biro Kuzmanić Ante.

SKZZ kao dio bolničkog sklopa, treba medicinskim djelatnicima osigurati funkcionalno i kvalitetno, radno optimalno, okruženje, omogućiti optimalno korištenje prostora u smislu zahtjeva za brojem personala. Zgrada mora omogućiti jednostavnu orijentaciju i povezanost sadržaja, što kraće komunikacijske putove. Pacijentima treba biti omogućen boravak i liječenje sukladno suvremenim dosezima medicine poglavito u smislu prostornih i higijenskih.

Specifični cilj natječaja je odabir kvalitetnog oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog arhitektonskog rješenja, koje će biti podloga za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole SKZZ-a.

Prvu nagradu za CAM osvojile su Prostorne taktike.

CAM kao dio bolničkog sklopa, treba medicinskim djelatnicima osigurati funkcionalno i kvalitetno, radno optimalno, okruženje, omogućiti optimalno korištenje prostora u smislu zahtjeva za brojem personala. Zgrada mora omogućiti jednostavnu orijentaciju i povezanost sadržaja, što kraće komunikacijske putove. Pacijentima treba biti omogućen boravak i liječenje sukladno suvremenim dosezima medicine poglavito u smislu prostornih i higijenskih zahtjeva.

Specifični cilj natječaja je odabir kvalitetnog oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog arhitektonskog rješenja, koje će biti podloga za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole CAM-a.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)