Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:07 pm

Konferencijska liga: Villarreal šokantno eliminiran od Anderlechta

Piše A.T.

Odigrane su uzvratne utakmice osmine finala Konferencijske lige.

Anderlecht je napravio pravi podvig i svladao u gostima Villarreal 1:0 i s ukupnih 2:1 prošao dalje. Jedini pogodak na susretu je zabio Islam Slimani u 73. minuti. Hajdukov ‘krvnik’  je tako završio natjecanje puno ranije od očekivanog.

Lech Poznan bivšeg igrača Hajduka Antonija Milića je slavio na gostovanju kod Djurgardena 3:0 i s ukupnih 5:0 prošao dalje. Domaći su u 44. minuti ostali s igračem manje, budući da je crveni karton dobio Marcus Danielson. Filip Marchwinski je doveo goste u vodstvo u 77. minuti, a pobjedu su potvrdili Nika Kvekveskiri i Michal Skoras u sudačkoj nadoknadi.

Fiorentina je u gostima pobijedila Sivasspor 4:1 i s ukupnih 5:1 prošla dalje. Turska momčad je povela u 35. minuti golom Erdogana Yesilyurta. Fiorentina je izjednačila u 44. minuti golom Arthura Cabrala. Gosti su poveli u 62. minuti pogotkom Nikole Milenkovića. Domaći igrač Dimitrios Goutas je zabio autogol u 78. minuti, a tri minute kasnije je kod domaćih isključen Hakan Arslan. Konačni rezultat je postavio Gaetano Castrovilli u 89. minuti. Ovo je Fiorentini čak šesta pobjeda zaredom u svim natjecanjima.

Basel je na gostovanju kod Slovan Bratislave odigrao 2:2. Malik Abubakari je doveo Slovan u vodstvo u 11. minuti, a šest minuta kasnije je veteran Juraj Kucka povisio vodstvo domaćina. Riccardo Calafiori je u 53. minuti vratio Basel u igru, a goste je u produžetke odveo Zeki Amdouni u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kako je istim rezultatom završila prva utakmica, otišlo se u produžetke. U produžetcima nije bilo golova, a u raspucavanju s bijele točke je Basel bio bolji 4:1.

AZ Alkmaar je svladao Lazio 2:1 i s ukupnih 4:2 izbacio favoriziranu momčad iz Rima. Lazio je u vodstvo došao golom Felipe Andersona u 21. minuti, a za domaće je izjednačio Jonas Karlsson u 28. minuti. Pogodak vrijedan pobjede za domaćine je zabio Vangelis Pavlidis u 62. minuti. Toma Bašić je odigrao cijeli susret za goste.

Nica je na svom terenu svladala Sheriff 3:0 i s ukupnih 4:1 prošla dalje. Domaćina je u vodstvo doveo Gaetan Laborde u 30.minuti. Tarem Moffi je u 53. minuti povisio vodstvo domaćih, ali samo minutu kasnije je Abdoul Tapsoba vratio goste u igru. Konačni rezultat je postavio Bilal Brahimi u 79. minuti.

West Ham je na svom terenu svladao AEK Larnacu 4:0 . Domaće je u vodstvo doveo Gianluca Scamacca u 21. minuti. Ciparska momčad je u 44. minuti ostala s igračem manje, budući da je crveni karton dobio Gustavo. Jarrod Bowen je vezao dva gola u 47. i 49. minuti, a konačni rezultat je postavio Divin Mubama u 65. minuti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)