Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:20 pm

KUKAVICA UPOZORAVA: Alarmantno stanje sporta u Imotskom

Piše N.M.

Splitsko-dalmatinski županijski vijećnik Ivica Kukavica, čija NL Imotski u županiji nastupa kao partner Domovinskog pokreta, osvrnuo se na dramatično stanje u kojem se nalazi imotski sport.

Kap koja je Kukavici prelila čašu bio je odnos prema Ženskom košarkaškom klubu ‘Rhea’. Naime, klub koji egzistira isključivo zahvaljujući požrtvovnosti i angažmanu njegova voditelja Mislava Patrlja te djece koja treniraju i njihovih roditelja, našao se pred ‘nepremostivom preprekom’. 

‘Ta nepremostiva prepreka je 800-900 eura koliko im je trebalo za organizaciju turnira. Iz Grada Imotskog su dobili odbijenicu, a budući u Imotskom ne postoji savez sportova ne postoji niti jedna druga instanca kojoj se smogu obratiti. Prema mišljenju Ivice Kukavice sport u Imotskom je u alarmantnom stanju upravo zbog činjenice što aktualna vladajuća garnitura u Imotskom uporno odbija formiranje Saveza sportova grada Imotskog. Ne dopušta se formiranje Saveza, jer vladajuća politička oligarhija želi kontrolirati rad svake institucije i udruženja u Imotskom. Posljedica takve politike je rapidno propadanje sporta i sportske infrastrukture’, poručuje Kukavica. 

Nakon što se vijest o problemima s kojima se suočavaju mlade košarkašice proširila Imotskim klub je u rekordnom roku prikupio potrebna sredstva. Međutim, kako ističe Kukavica, sport u Imotskom ne smije biti predmet humanitarnih akcija pomoći. ‘Sport treba osnažiti putem struke i saveza te ga odvojiti od malignog utjecaja politike. Za sve to, kao i za mnoge druge pomake, od gospodarstva do kulture, potrebno je da Imotski konačno doživi pozitivne političke promjene’, zaključuje Kukavica.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)