Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
5:49 pm

Andabak gradi resort: Hotel s pet zvjezdica, vile i marinu

Piše N.M.

Nakon što je prije dvije godine prodao tvrtku Sunce hoteli, najavljujući svoj postupni izlazak iz turizma kako bi se posvetio poljoprivredi i energetici, Jako Andabak ipak se vraća kao investitor na Jadran, ovog puta u općini Sv. Filip i Jakov u koju prvi put kani dovesti luksuznu turističku ponudu, javlja Poslovni.hr.

Njegova tvrtka Sunčani resort na mjestu bivšeg apartmanskog naselja Croatia, na ukupnoj površini od 35.000 m2 uz more je jučer počela graditi novi resort s 5 zvjezdica koji će imati hotel, superluksuzne apartmane i vile, a paralelno kreće i gradnja marine od 127 vezova, nakon što je Andabak lani dobio koncesiju od općine.

Projekt se sastoji se od tri faze, a prvo kreće preuređenje postojećih u superluksuzne apartmane veličine 40 do 100 m2. Bit će 60 apartmana koji će biti na tržištu za prodaju, po modelu servisiranih apartmana, dakle njima će upravljati operater cijelog resorta. Hotel od 5 zvjezdica imat će 60 smještajnih jedinica, od toga će biti 29 soba od 25 do 30 kvadrata te 31 apartman.

Projekt za hotel i apartmane potpisuje samoborski ured Urbane ideje, a vile projektira Maria Francesca Piscitelli Gotovina. Upravo tih sedam vila s bazenima trebale bi biti najveći hit ovog resorta. Svaka vila gradi se na zemljištu veličine od 900 do 1000 kvadrata, što osigurava privatnost, a smještene su u prva dva reda do mora. Svaka vila imat će podrum, prizemlje i prvi kat. Unutar granica čestice nalazit će se asfaltno-betonska interna prometnica koja povezuje prilaze do svake vile. Projekt je sličan onome koji je razvio Falkensteiner u Punta Scala resortu u Petrčanima.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)