Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:22 am

ŠAH: Ante Brkić se plasirao na Svjetski kup

Piše A.T.

Pojedinačno Europsko prvenstvo u šahu održalo se od 02. do 13. ožujka 2023. godine u Vrnjačkoj Banji u Srbiji. Sudjelovalo je 482 igrača iz 40 zemalja, od čega 130 velemajstora. Nastupilo je i 14 igrača iz Hrvatske, od čega su četiri bila velemajstora.

Najuspješniji je od hrvatskih igrača bio velemajstor Ante Brkić, koji je nastup okončao na 26. mjestu sa 7,5 bodova. Tim rezultatom se Brkić kvalificirao na Svjetski kup, koji će se održati ove godine u Bakuu u srpnju. Na Svjetski kup se kvalificiralo prvih 28 igrača, a Brkić je ispravno izračunao da će mu za plasman u prvih 28 biti dovoljan remi u zadnjem kolu protiv švedskog velemajstora Nilsa Grandeliusa. Na Svjetski kup su se na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu kvalificirali Ivan Šarić, koji je bio brončani, te Zdenko Kožul koji je bio 19.

Ove godine Šarić nije ponovio prošlogodišnji uspjeh, te je sa 7 bodova završio na 54. mjestu. Leon Livaić je bio 64. sa 7 bodova, dok je Marin Bosiočić bio 134. sa 6,5 bodova.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)