Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:00 am

RECEPT Tjestenina s brokulom, graškom i feta-sirom

Piše N.M.

Jednostavna tjestenina s graškom i brokulom idealna je za proljeće, gotova je za doslovno nekoliko minuta i dat će vam dovoljno snage, ali i vitamina. Morat ćete malo vremena potrošiti na fotkanje, jer nakon teške zimske hrane ovaj tanjur svježine jednostavno mora na Instagram, piše Punkufer.

Sastojci za tjesteninu s brokulom, graškom i feta-sirom:

375 g penna ili druge tjestenine

250 g smrznutog graška

150 g brokule (očišćeni i narezani cvjetove)

4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

150 g komadića slanine, nasjeckanih na sitno

4 češnja češnjaka, narezana na sitno

1 čili papričica, tanko narezana (po želji)

80 g feta sira

1 šaka svježih listova mente

Priprema tjestenine s brokulom, graškom i feta-sirom:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a pred kraj kuhanja, zadnje 3 minute, dodajte dodajte grašak i brokulu. Ocijedite.

Zagrijte 2 žlice maslinova ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte pancetu (ako želite) i češnjak. Pirjajte dok češnjak ne počne dobivati boju, a listići pancete ne postanu prozirni. Dodajte čili ako želite i kuhajte 1 minutu ili dok ne omekša.

Umiješajte tjesteninu, izmrvljenu fetu, ulje i metvicu u tavu s prženim češnjakom (i slaninom). Posolite i popaprite. Dobro promiješajte i poslužite.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)