Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti brzi kolač s lukom i slaninom.
Sastojci:
prhko tijesto, 1 kupovno
luk, 1 kg
slanina, 150 g
kiselo vrhnje, 25 ml
jaja, 3
sir ementaler, 150 g
kumin, 1 žličica
sol
papar svježe mljeveni
Upute:
Kupovno prhko tijesto zajedno s papirom za pečenje stavimo na lim za pečenje. Tijesto izbodemo vilicom i premjestimo na lim za pečenje i stavimo u pećnicu zagrijanu na 190°C.
Luk narežemo na trakice. U zdjelu razbijemo jaja, malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom. U mužar stavimo kim i izmrvimo ga, te dodamo u zdjelu s jajima. Pjenjačom umutimo jaja, dodamo kiselo vrhnje, naribamo punomasni sir i narezani luk. Sastojke nježno izmiješamo.
Ispečeno tijesto nadijevamo mješavinom jaja, kima i luka. Sastojke ravnomjerno rasporedimo i odozgo naribamo malo sira i dodamo narezanu pancetu.
Kolač stavimo u pećnicu na 190°C, 10-12 minuta.
Komentari (2)
Hi everyone!