Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:19 pm

RECEPT Švedska torta s lješnjacima i kavom

Piše N.M.

Kava i kolač jednostavno se divno slažu. Pa zašto ne ispeći kolač od kave? Ova švedska varijanta s lješnjacima, crnom čokoladom i slatkim vrhnjem zagarantirano će impresionirati sve goste koji vam spontano dođu u posjet.

Sastojci:

Za biskvit:

125 g mljevenih jezgri lješnjaka

3 jaja

130 g smeđeg šećera

1 pakiranje praška za pecivo

1 žlica brašna

80 g tamne čokolade

Za kremu:

500 grama vrhnja

2 žlice instant ledene kave u prahu

1 žličica instant espresso praha

Za preljev: 

2 žlice maslaca

75 grama šećera

100 g badema, mljevenih 

Priprema:

Kalup (26 cm) namastiti ili obložiti papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i lješnjake. Zatim usitnite čokoladu i umiješajte. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. U drugoj posudi umutite jaja i šećer dok ne postanu pjenasta. Zatim postupno dodajte smjesu.

Ulijte u kalup i stavite u pećnicu na pola sata. Zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Bademe i šećer zajedno karamelizirajte u tavi. Zatim dodajte maslac. Sve ostaviti da se ohladi na papiru za pečenje.

Sada pripremite kremu. Da biste to učinili, pomiješajte ledenu kavu u prahu i espresso prah s cca. 3 žlice vode. Stucite vrhnje u šlag i sve pomiješajte.

Sada na ohlađeni biskvit premažite kremu od kave i zagladite je. Karamelizirane bademe izlomite na sitne komadiće i rasporedite po kremi.

Ako želite, možete dodati malo čokolade za na vrh. Ohladite kolač do posluživanja, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)