Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:33 am

Najbolji sommelieri Istre i Kvarnera uskoro će odmjeriti snage

Piše P. I.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, organizira, deveto po redu, Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2023.

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2023. započinje kvalifikacijskim djelom (četvrtfinale) u Novigradu, u hotelu Maestral, u srijedu 15. ožujka. U kvalifikacijskom djelu natjecanja kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, ispravkom vinske liste, te opisom vina.

Na ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 21 natjecatelj, koji su zaposleni u renomiranim hotelskim kućama i restoranima Istre i Kvarnera. Polufinale u koje ulazi osam takmičara i finale održat će se u ponedjeljak 27. travnja, u dvorcu Morosini Grimani, Svetvinčenat.

U polufinalnom natjecanju kandidati će pokazati svoja stručna znanja rješavanjem pisanog testa, prepoznavanjem vinskih ličnosti i položaja, slijepim kušanjem vina te drugim praktičnim radnjama.

Finale će se održati pred publikom s početkom u 17 sati. Tri finalista nadmetat će se u zanimljivim i, za publiku, atraktivnim vještinama poput: posluživanja pjenušca, dekantiranju vina, prepoznavanja vina, otkrivanje pogrešaka u vinskoj listi, sljubljivanju vina s jelima i sl.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)