Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:13 am

Izvrsni seniori taekwondo kluba Marjan u Bugarskoj

Piše P. I.

Raspoloženi su bili seniori taekwondo kluba Marjan na G2 turniru u Bugarskoj koji je okupio ponajbolje svjetske taekwondo sportaše. Razlog tome leži u činjenici da je ove godine značajno smanjen broj G2 turnira pa je samim time i krema svjetskog taekwondo sporta krenula na turnir koji nosi više bodova.

Od devet članova Marjana koliko ih je nastupilo u Sofiji njih pet stiglo je do medalje, a najbolje su bile dvije najmlađe, Nika Karabatić i Bruna Duvančić. Dodajmo i da je Marjan u ekipnom poretku zauzeo treće mjesto iza reprezentacija Velike Britanije i Turske, a ispred Koreje.

Bruna Duvančić je u kategoriji do 49 kilograma na putu do zlata upisala pet pobjeda, a u polufinalu i finalu je pobijedila dvije Turkinje, svjetsku viceprvakinju Rukiye Yildirim i europsku prvakinju Merve Dincel.

Tek 16-godišnja Nika Karabatić je srebru iz Turske s President cupa i zlatu iz Sloveniju dodala još jedno zlato u Bugarskoj Sofiji.

Srebrni su olimpijci Matea Jelić i Ivan Šapina kao i Paško Božić koji je u polufinalu teške kategorije slavio protiv aktualnog prvaka Europe, Emrea Ateslija iz Turske.

Sveukupni poredak seniora: 

1. Velika Britanija 460 bodova

2. Turska 460

3. TKD Marjan 390

4. Koreja 360

5. Italija 210

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)