Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:55 pm

VELIKA NAGRADA BAHREINA Red Bull dominirao prvom trkom sezone, Alonso napravio pravi šou

Max Verstappen stigao je vrlo uvjerljivo do svoje prve pobjede na stazi Sakhir u Bahreinu, a bila mu je to i prva pobjeda u karijeri na otvaranju sezone. Verstappen je vodio od početka do kraja, nitko nije bio ni blizu. 

Kako se i očekivalo, Red Bull dominira, Sergiu Perezu trebalo je manje od pola trke da s drugog mjesta skine Charlesa Leclerca, čiji je Ferrari kapitulirao 16 krugova prije kraja. 

Carlos Sainz mučio se cijelu trku sa značajnim zaostatkom za momčadskim kolegom, a u završnici nije mogao obraniti treće mjesto od maestralnog Fernanda Alonsa koji je u debiju za Aston Martin priredio pravi šou u Bahreinu unatoč nevoljama na samom startu kada ga je u stražnji dio bolida udario momčadski kolega Lance Stroll

Najstariji vozač Formule 1 i dalje ima želju za nadmetanjem, a ovog puta i pravi bolid u rukama. Aston Martin ove godine izgleda doista moćno, svakako jače od Mercedesa. 

Alonso je bez većeg problema riješio George Russella i Lewisa Hamiltona, a potom i Sainza koji je dobio naredbu iz boksa da brani poziciju, no protiv danas odlično raspoloženog Alonsa nije imao šanse. Ipak, sačuvao je četvrto mjesto od Hamiltona. Šesti je bio drugi vozač Aston Martina Lance Stroll, a sedmi Russell.

Do bodova su stigli i Valtteri Bottas za Alfa Romeo, Pierre Gasly u debiju za Alpine te Alexander Albon za Williams. 

Iduća trka vozi se za dva tjedna u Saudijskoj Arabiji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)