Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:55 pm

JUDO Barbara Matić srebrna na Grand Slamu u Taškentu

Piše M.K.

Drugog dana IJF Grand Slama u Taškentu na tatami su izašle četiri natjecateljice iz Hrvatske, a samo je Barbara Matić uspjela doći do same završnice, odnosno finalnog bloka. Još jednom iz Uzbekistana se vraća s medaljom koja je ovaj put srebrnog sjaja.

U finalu kategorije -70kg Matić se susrela po osmi put protiv Austrijanke Michaele Polleres, a koliko se dobro obje poznaju govori činjenica da je borba otišla u golden score.

U produžecima borbe Polleres nakon pregleda snimke sudaca pobjeđuje borbu požrtvovnom tehnikom.

Kao prva nositeljica kategorije Matić je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu nakon minute i petnaest sekundi pobjeđuje Idelannis Gomez Feria (CUB) gušenjem. U četvrtfinalu je sjajno kontrolirala cijelu borbu protiv Martine Esposito (ITA) da bi je na kraju primila u zahvat držanja što joj je donijelo još jednu pobjedu. U polufinalu pobjeđuje Šveđanku Annu Bernholm, prvo je Matić povela borbu nožnom tehnikom, a Bernholm do kraja borbe skuplja tri opomene i u konačnici diskvalifikaciju.

U istoj kategoriji nastupila je i Lara Cvjetko koja je poražena u prvoj borbi od Nataliije Chystiakove (UKR). U kategoriji -63kg Katarina Krišto upisala je poraz protiv Tamires Crude (BRA) dok je bolja od Ive Oberan bila Francuskinja Agathe Devitry.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)