Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:30 am

Medicinska sestra antivakserica ubrizgavala lažno cjepivo, roditelji više od 400 djece u strahu

Piše A. A.

Medicinska sestra u španjolskoj pokrajini Baskiji optužena je da je djecu cijepila lažnim cjepivima. Istraga se proširila na više od 400 djece, a do sada su je tužila više od 42 roditelja, javlja Euronews.

Jedna od zabrinutih majka bila je Laura Alonso koja je odmah posumnjala da nešto nije u redu kada je vidjela prozirnu tekućinu na ruci kćeri. Osim boje, čudna je bila i brzina kojom je sestra ubadala dijete.

‘Bilo je nemoguće primijeniti cjepiva tom brzinom, nije bilo vremena da se unese doza’, rekla je Alonso, koja je po struci također medicinska sestra.

Nakon pritužbi nekoliko roditelja odlučili su provesti istraživanje kako bi provjerili stupanj imuniteta djece koja su cijepljena u klinici. Kada su testirali 50-ak djece, shvatili su da ona koje je cijepila neimenovana medicinska sestra nisu propisno cijepljena. Regionalne zdravstvene vlasti potvrdile su da je medicinska sestra na ‘dopustu’.

‘Roditelji su osjetili da se medicinska sestra čudno ponaša. Učinila je to vrlo brzo i bacila špricu u kantu s dozom unutra’, kazao je odvjetnik koji zastupa 42 obitelji, prenosi 24sata

Vlasti su naredile da se djeca dodatno cijepe, ali sada se roditelji boje da ne budu precijepljena.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)