Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:00 pm

U rashladnoj torbi dostavljača hrane pronašli mumiju staru 800 godina

Piše N.M.

Prethispansku mumiju, procijenjenu na između 600 i 800 godina, peruanska policija pronašla je u rashladnoj torbi za dostavu hrane.

Peruanska policija rekla je da su mumificirani ostaci pronađeni kod trojice muškaraca koji su pili u napuštenom parku u peruanskom gradu Puno u subotu poslijepodne, prenosi Dnevnik.hr.

’26-godišnji muškarac imao je torbu s natpisom Pedidos Ya. Unutra su pronašli mumiju’, rekao je viši agent Marco Antonio Ortega, glasnogovornik Nacionalne policije regije Puno. Pedidos Ya je aplikacija za dostavu hrane.

Slike otkrića prikazuju mumiju u fetalnom položaju unutar crvene torbe za isporuku.

26-godišnji muškarac, kojeg je novinska agencija Agence France-Presse identificirala kao Julija Cesara Bermeja, rekao je da je posmrtne ostatke nazvao Juanita te je mumiju nazvao svojom duhovnom djevojkom, piše CNN.

‘Kod kuće ona je u mojoj sobi, spava sa mnom. Ja se brinem za nju’, rekao je. Peruanska novinska agencija ANDINA izvijestila je u ponedjeljak da se vjeruje da je mumija zapravo odrasli muškarac i da se pretpostavlja da je iz istočnog područja Puna.

Trenutačno se nalazi na čuvanju, a Ministarstvo kulture proglasilo ju je nacionalnim kulturnim dobrom. Vladin dužnosnik izjavio je u utorak za AFP da će Cesar Bermejo ostati u pritvoru dok istražitelji istražuju slučaj.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)