Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
12:10 pm

RECEPT Fritata s pancetom i svježom tjesteninom

Piše M.K.

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti fritatu s pancetom i svježom tjesteninom.

Sastojci:

špageti, 200 g

panceta, 50 g

sir ribanac, 200 g (naribani)

jaja, 4 komada

vlasac, 1 žlica (sjeckani)

peršin, 1 žlica (sjeckani)

sušeni origano, 1 žličica

majčina dušica, 1 žličica

mljevena crvena paprika, 1/2 žličice

češnjak, 1 režanj

maslac, 60 g

Upute:

U vrelu posoljenu vodu stavimo svježu tjesteninu špagete i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme narežemo pancetu na komadiće i stavimo u zagrijanu tavu na malo ulja i maslaca. Pancetu pržimo dok ne postane staklasta.

Dok se panceta prži možemo umutiti jaja. Jaja razbijemo u zdjelu, dodamo začine, bosiljak i majčinu dušicu, malo ljute papričice ili chilija, svježe sjeckani peršin i mljevenu crvenu papriku. Sve sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.

Na prženu pancetu dodamo na listiće narezan češnjak. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo kuhanu tjesteninu. Kuhanu tjesteninu s pancetom stavimo u lim za pečenje i prelijemo s umućenim jajima. Povrh svega naribamo svježi parmezan i sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15-tak minuta.

Gotovu fritatu poslužimo i ukrasimo listićem bosiljka.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)