Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:25 am

OPET IZA REŠETAKA Uhićena Greta Thunberg

Piše M.K.

Norveška policija u srijedu je nakratko pritvorila aktivisticu za zaštitu okoliša Gretu Thunberg tijekom prosvjeda u Oslu, piše Reuters.

Domorodački aktivisti i drugi aktivisti koji zahtijevaju uklanjanje vjetroturbina s pašnjaka sobova u Norveškoj posljednjih su dana blokirali pristup nekoliko vladinih zgrada.

Thunberg i ostale koji su blokirali jedna od vrata norveškog ministarstva financija podigli su policijski službenici i odnijeli ih s tog područja dok su kolege prosvjednici uzvikivali slogane.

Norveški vrhovni sud 2021. presudio je da dvije vjetroelektrane izgrađene u Fosenu u središnjoj Norveškoj krše prava Samija prema međunarodnim konvencijama, ali turbine ostaju u pogonu više od 16 mjeseci kasnije.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)