Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:55 pm

RECEPT Čokoladni keksi

Piše M.K.

Uživajte u ukusnim čokoladnim keksima s niskim udjelom ugljikohidrata napravljenim od eritrita i zobenog brašna. Keksi su bez glutena i bez dodanog šećera i gotovi su u samo 30 minuta, piše Index.

Sastojci

70 g maslaca

250 g tamne čokolade

malo soli

2 jaja

120 g eritrita u prahu

60 g zobenog brašna

1 paketić praška za pecivo

Priprema

Otopite čokoladu zajedno sa maslacem.

Dok se čokolada topi, jaja izmiksajte zajedno sa eritritom.

Kada se smjesa udvostruči, postane pjenasta i svjetlija pa u nju dodajte otopljeni maslac i čokoladu.

Zatim u smjesu dodajte suhe sastojke i sve skupa sjedinite.

Pomoću žlice formirajte male hrpice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite 10 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚ C.

Hlađenjem će se keksi još malo stisnuti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)